Zijdragers

Glasrasteel voor vervoer van glasplaten of ramen

Glasrasteel voor vervoer van ramen of glasplaten

Glas is zwaar en kwetsbaar en daarom is het vervoer van glas niet voor de hand liggend. Om op een veilige manier glas te vervoeren met uw bedrijfswagen hebt u nood aan een constructie die stabiliteit garandeert en die toelaat om glasplaten snel en handig te laden en lossen.

Bestelwagens uitgerust met een glasrasteel of glasdrager zijn uitermate geschikt voor het veilig vervoer van ruiten.

De glasrastelen worden in evenwicht op de bestelwagen gemonteerd zodat zware glasplaten ook kunnen vervoerd worden. Dit product is de ideale oplossing voor alle zijdelings transport van plaatwerk, glas of ramen.

Intern glasrasteel

INTERN GLASRASTEEL VOOR VEILIG TRANSPORT VAN GLAS IN UW BEDRIJFSWAGEN

Met een interne glasdrager vervoert u op een makkelijke en veilige manier glasplaten, ruiten, raamkozijnen en panelen.

Ten opzichte van een buitenresteel heeft een intern glasresteel het extra voordeel dat het diefstal van de kostbare lading helpt voorkomen en uw materiaal tegen de weersomstandigheden is beschermd.

CONSTRUCTIE OP MAAT VAN HET VOERTUIG

Voor glasvervoer binnenin de bestelwagen hebben wij een constructie die op maat van het voertuig gemaakt wordt. De glasdrager kan zowel aan de linkerkant, als aan de rechterkant, of beide kanten, geïnstalleerd worden. Zelfs een uitschuifbare variant behoort tot de mogelijkheden. Daarmee wordt laden en lossen helemaal een fluitje van een cent. De rubberinleg absorbeert de schokken tijdens het transport. De steunen zijn inklapbaar zodat er terug meer vloeroppervlak kan vrijgemaakt worden wanneer het rasteel niet gebruikt wordt. Bovendien zijn alle versies beschikbaar met of zonder klemstokken om het glas op zijn plaats te houden.

Als u kiest voor een intern glasresteel, dan kiest u voor een lichte maar stabiele, multifunctionele constructie met verschillende uitbreidingsmogelijkheden

Accessoires voor Mobietec ® glasdragers

VEILIGHEIDSVOORZIENINGEN EN KLEMSTOKKEN BEHOREN TOT DE STANDAARDUITRUSTING

Standaard beschikken glasdragers over de noodzakelijke veiligheidsuitrusting om te voldoen aan de wetgeving in het land van bestemming.

Om het plaatmateriaal, glas of hout, stevig en veilig op zijn plaats te houden zijn twee klemstokken of vastzetpalen inbegrepen in de standaarduitrusting.

De rubber die gebruikt wordt in de horizontale en verticale profielen is getest op wrijvingsweerstand (getest met lading tot 1,8 G) en laat uiteraard geen sporen na op de lading.

Extra klemstok voor Mobietec glasdragers

EEN RUIME KEUZE AAN ACCESSOIRES VOOR GLASRESTELEN

Bovenop de standaarduitrusting van glasresterelen kunnen deze ook voorzien worden van accessoires die het gebruiksgemak vergroten en de veiligheid van de lading ten goede komen.

We kunnen extra horizontale profielen toevoegen aan het resteel om zo een ladder in te bouwen. Deze horizontale profielen plaatsen we tussen twee verticale profielen.

Ook extra klemstokken om de lading nog beter te zekeren of een “wielplaat” als bescherming tegen bijvoorbeeld steenslag tijdens het transport zijn mogelijke opties. In de verticale en horizontale profielen kunnen RVS sjorogeningezet worden om met touwen de lading extra vast te zetten.

Vaak wordt het glasresteel gemonteerd voor een wielkast. Een lekke band vervangen kan dan een heel gedoe worden. Daarom zijn onze glasrestelen standaard kantelbaar zodat het wiel makkelijk bereikbaar is. Toch kan het voorvallen dat die manier om een band te herstellen niet gewenst is. In dat geval bieden we een oplossing door te werken met een uitneembaar stuk ter hoogte van het achterwiel.