Dakdragers

Voor het daktransport wordt vaak gebruik gemaakt van een imperiaal. Dat kan op iedere bestelwagen gemonteerd worden. In de meeste gevallen zijn er zelfs vanuit de fabriek montagepunten voorzien. Het imperiaal is de ideale uitbreiding om lange stukken zoals bijvoorbeeld ladder, planken, buizen of balken te vervoeren.

GEANODISEERD ALUMINIUM EN ROESVRIJ STAAL

Mobietec aluminium dakdragers

Geanodiseerd aluminium in combinatie met RVS. Door de T gleuf die ingewerkt is in het profiel is het monteren van verschillende accessoires eenvoudig. Voor alle voertuig modellen is een imperiaal beschikbaar.

Uitsluitend geanodiseerd aluminium in combinatie met RVS. Op deze manier wordt de lange levensduur van het product gegarandeerd. Het lage eigen gewicht zorgt dat het imperiaal maximaal kan beladen worden, rekening houdend met de opgegeven maximum daklast. Door de T gleuven die ingewerkt zijn in het profiel is het monteren van verschillende accessoires eenvoudig.

KORTE LEVERINGSTERMIJN VAN UW LASTDRAGER

Technische kenmerken

Modulair

De modulaire opbouw van de dragers zorgt voor een groot gebruiksgemak. Het imperiaal of glasrasteel kan eenvoudig en snel aangepast worden naar de wensen van de klant. Wanneer de eigenaar een nieuw voortuig met gelijkaardige afmetingen aanschaft, kan de drager verplaatst worden mits, indien nodig, het aanpassen van de steunen.

Gewicht

De dakdrager heeft een laag eigen gewicht door het gebruik van aluminium profielen, wat resulteert in een hogere laadcapaciteit en minder verbruik.
Door het specifiek ontwerp van de mobietec profielen, kan elke drager uitzonderlijke lasten aan, onder andere doordat elk imperiaal gemonteerd wordt op de door de constructeur voorziene punten op het voertuig.

Corrosiebestendig

De aluminium profielen werden geanodiseerd, de inox bevestigingssteunen getrommeld en gepassiveerd.
Door deze bewerkingen ogen de dragers niet alleen mooi, maar blijven ze ook mooi.

Veiligheid

De dwarsliggers van het imperiaal zijn breed en voorzien van anti-slip. Het imperiaal en het glasrasteel zijn gebouwd volgens de meest recente Europese normen.

Milieu

Bij mobietec denken we ook aan het milieu. Door het lage gewicht en het aerodynamisch ontwerp van de dragers, daalt het verbruik van de wagen en dus ook de CO2-uitstoot. De dragers hebben door hun afwerking en het gebruik van duurzame materialen een hele lange levensduur. Aluminium is 100% recycleerbaar. Per 3,5kg reductie van het gewicht van 1 ton CO2 worden vermeden bij een levensduur van een bestelwagen gerekend over 150000 voertuigkilometers.

100% Belgisch

Alle mobietec® producten worden volledig in België geproduceerd. In combinatie met het gebruik van de modernste en ISO-gecertifieerde productietechnieken (ISO 9001:2008) zorgt dit ervoor dat de doorlooptijd tussen order en levering zeer beperkt is voor al onze klanten in Europa.
mobietec® is ook erkend als constructeur door de Belgische overheid onder het nummer: COP0221.002

Maatwerk

Door de modulaire opbouw en de intelligente profielen is maatwerk even snel leverbaar als standaardproducten. Door gebruik te maken van de unieke T-gleuf in de profielen kan elke uitvoering snel mechanisch ineen gezet worden.

Accessoires

Voor onze dragers zijn tal van accessoires verkrijgbaar om het gebruiksgemak te bevorderen. Deze accessoires kunnen snel met behulp van de unieke T-gleuf gemonteerd worden. Deze unieke toepassing in de profielen zorgt voor een snelle montage. Alles kan worden gemonteerd zonder extra manipulatie van de drager.

Inox dakdragers

Wij maken de inox dakdragers volledig op maat naar uw behoeften.

De inox dakdrager zorgt voor een mooie look aan de wagen.
Door het roest vast staal kunt u jaren genieten van uw dakdrager zonder dat deze doorgeroest is.

Na het lassen van de dakdrager worden de lassen volledig gereinigd, dit zorgt voor de mooie inox look.